Voelen teamleden zich gehoord
Is het duidelijk welke thema’s er leven binnen het team
Is het duidelijk welke punten aandacht of zorg verdienen en welke juist vast te houden
Heeft het management handvatten om in te spelen op de behoeften van het team
Hebben teamleden inzicht in hun eigen keuzes en mogelijkheden
Wisselende diensten en projecten, noodgedwongen thuiswerken of hoge werkdruk zijn factoren die ervoor zorgen dat de verbinding binnen een team soms ver te zoeken is. We gaan maar door en door, richten ons met name op het werk dat gedaan moet worden in plaats van op elkaar. Toch is het onder dit soort omstandigheden juist van groot belang om elkaar niet kwijt te raken. Om oog te houden voor je collega’s en in te spelen op punten van zorg. Hoezeer ben je als management en collega op de hoogte hoe het écht met je teamleden gaat?
In de Team Check-up voer ik, na een intakegesprek met het management, met ieder teamlid afzonderlijk een coachgesprek, bij voorkeur tijdens een boswandeling. Daarna presenteer ik d.m.v. een sfeerrapportage (zonder namen) de bevindingen, conclusies en aanbevelingen aan het management. Het is aan het management of de sfeerrapportage met het hele team gedeeld wordt, dit is zeker aan te raden, bijvoorbeeld in een afsluitend teamgesprek.
De manier waarop Claartje een band weet te smeden en een team laat samenwerken is uniek.
Claartje heeft een open geest en dat maakt haar ontwapenend in een gesprek. Ze daagt je uit maar juist dat is nodig om het gesprek aan te gaan.
Als bonus ontvangen jullie het E-book Met deze trucs blijf je als team in verbinding
Hi, ik ben Claartje. Ik help als teamcoach gedreven teams aan meer energie, verbinding en flow door te focussen op de talenten en kwaliteiten van ieder teamlid. Ik werkte vanaf mijn 18e tot 38e bij de politie waar ik jarenlang de Mobiele Eenheid trainde. Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om in verbinding te blijven met je collega’s, zeker onder verzwarende omstandigheden. Naast de politie studeerde ik Social Work en werkte ik veel samen met gemeenten, zorg- en hulpverleners. Mijn missie is om teams in hun kracht te zetten door in te zoomen op de sterke punten van ieder teamlid. Daarbij schroom ik niet om teamleden en leiders te prikkelen met mijn scherpe intuïtie en positieve energie.
Inbegrepen:
- Uitgebreid intakegesprek met het management van ca. 2 uur
- 1 op 1 coachgesprek van ca. 1,5 uur met alle teamleden, bij voorkeur tijdens een boswandeling (online is mogelijk)
- Een sfeerrapportage met de bevindingen, conclusies en aanbevelingen zonder namen
- Presentatie aan het management van ca. 2 uur
Extra:
- E-book Met deze trucs blijf je als team in verbinding
Kunnen de coachgesprekken ook online plaatsvinden?
Ja, dat is mogelijk maar de voorkeur gaat uit naar een boswandeling. Tijdens een boswandeling komt er een andere energie vrij dan tijdens een online gesprek. De locatie plannen we samen, ik kom graag naar jullie toe!
Wordt er ook een coachgesprek gevoerd met de teamleider of manager?
Ja, de leidinggevenden binnen het team worden gezien als teamlid dus krijgen ook een coachgesprek.
Zit er een maximale grootte aan het team?
Nee, er zit geen maximale grootte aan het team. Wel is het zo dat bij meer dan 20 personen, meerdere teamcoaches worden ingezet.
Maakt het management zich er zo makkelijk vanaf?
Nee, de Team Check-up is juist een mooie tool voor het management om overzicht te krijgen en vervolgens zelf in te spelen op punten die zorg en aandacht verdienen. Ik als buitenstaander breng andere gesprekken op gang.
Is het coachgesprek een soort klaaguurtje?
Nee, het coachgesprek is een moment dat ieder teamlid zijn eigen verhaal kan doen. Gehoord en gezien wordt maar tegelijkertijd ook geprikkeld wordt.
Zijn losse vervolgsessies mogelijk?
Ja, losse vervolgsessies zijn mogelijk. Dat biedt een mooie verdieping op de Team Check-up waarin verschillende thema’s of ervaringen nader aan bod komen.