Laat je jezelf leiden of neem je de leiding?

1:1 Coachingstraject voor betrokken leiders

plan een koffie-call

Ben je als leidinggevende toe aan meer balans in deze hectische tijd waarin continu van je wordt verwacht dat je complexe beslissingen neemt?

Plan een vrijblijvende koffie-call, dan denk ik graag met je mee!

plan een koffie-call

Creëer als leidinggevende meer impact, verbinding en flow zonder dat het ten koste van jezelf gaat

In de huidige wereld waarin steeds meer gevraagd wordt van je flexibiliteit, krijg je als leidinggevende extra veel op je bord. Je bent voortdurend branden aan het blussen, er wordt van je verwacht dat je besluiten neemt terwijl er vaak nog informatie ontbreekt en ondertussen heb je je handen vol om je personeel gemotiveerd te houden. Echt álles lijkt op jou neer te komen.

Je wordt ongevraagd belast met taken waarvan je niet wist dat ze bij jouw functie horen en die je veel extra tijd en energie kosten. Je balanceert continu tussen wat het bedrijf van je wil, wat betrokkenen van je willen en probeert daarbij ook nog eens bij jezelf te blijven. De balans tussen werk en privé is inmiddels ver te zoeken. Je voelt je onrustig, opgejaagd of zelfs opgebrand. Je voelt je verantwoordelijk en wil alle partijen gelukkig houden maar dat lukt je gewoonweg niet. Je wordt geleefd, de dagen vliegen voorbij en je verlangt naar meer rust en overzicht.

Stiekem zou je weleens iets vaker achterover willen leunen. Je fantaseert hoe het zou zijn als jouw team voor je werkt in plaats van dat het je werk oplevert. Je wilt weer voldoening halen uit zaken waar je wél invloed op hebt. Waardoor je je gewaardeerd en krachtig voelt en dit ook uitstraalt. Je verlangt naar rust in je hoofd en in je lijf zodat je je ook thuis weer kan focussen op waar het echt om draait, namelijk quality-time met je naasten.

Herkenbaar?

ja dat herken ik!

"Management is doing things right; leadership is doing the right things"

stephen covey

Tijdens mijn teamtrajecten krijg ik voortdurend bovenstaande signalen terug en proef ik een grote behoefte binnen het leiderschap. Vaak ligt er naast een teamvraag ook een persoonlijk leiderschapsvraag. Dat heeft me bewogen om te starten met dit 1 op 1 coachingstraject voor leiders. 


Ervaar je meer zelfvertrouwen bij het nemen van complexe beslissingen en straal je dat ook uit

Durf je bij jezelf te blijven zonder de verbinding met de ander te verliezen

Weet je jezelf te profileren als een krachtig leider

Schakel je gemakkelijker in veranderende situaties

Ben je je bewust van hardnekkige patronen en overtuigingen en manieren om deze te doorbreken

Breng je jouw rol met je team in balans waardoor je een duurzame flow creëert

Ben je je bewust van je eigen grenzen en durf je vaker nee te zeggen

Heb je helder wat prioriteit heeft en handel je daarnaar

Creëer je voor jezelf meer rust en overzicht waardoor je tijd overhoudt

Ben je meer in harmonie met jezelf, je team en je naasten.

Na dit coachingstraject:

ja dat wil ik!

Deelname aan een Wim Hof Fundamentals IJsbadworkshop in een kleine groep van max. 10 personen.

Wat houdt het coachingstraject van 3 maanden in?

Extra keuze 2

Live kick-off sessie van 2 uur bij voorkeur tijdens een wandeling.

Kick-off sessie

Online support via Whatsapp, doordeweeks binnen 24 uur reactie (en in het weekend op goed geluk).

Online support

Tweewekelijkse coachsessies

6x een coachingsessie van 1,5 uur bij voorkeur tijdens een wandeling (op kantoor of online is mogelijk).

Tussentijdse opdrachten

Tussentijdse opdrachten die je tijd opleveren in plaats van tijd kosten.

Extra keuze 1

Een Wim Hof ademsessie (individueel) als shortcut naar totale ontspanning óf

2497,- exclusief btw

ik heb interesse!

Chantal - OOM Verzekeringen

Claartje heeft een open geest en dat maakt haar ontwapenend in een gesprek. Ze daagt je uit maar juist dat is nodig om het gesprek aan te gaan.

Ik werkte bijna 20 jaar bij de politie waarvan jarenlang als commandant bij de Mobiele Eenheid. Maar dat verwachten mensen niet als ze mij voor het eerst zien. Dat snap ik, ik ben namelijk verre van de schreeuwerige, directieve leider die je in die setting misschien verwacht. Ik kan het wel zijn hoor, maar alleen als het écht nodig is.

Het inzetten van de juiste leiderschapsstijl op het juiste moment, daar geloof ik in. En vooral zoveel mogelijk de stijl die het dichtst bij jou ligt. Hierin leidde ik jarenlang leiders op en trainde ik teams op het gebied van persoonlijk leiderschap, verbindende communicatie en mentale kracht. Naast de politie studeerde ik Social Work, haalde ik mijn lesbevoegdheid, volgde ik een verdiepende opleiding Teamcoaching en volg ik een opleiding NLP, Systemisch Werken en Transactionele Analyse.

Om mij heen zie ik veel schoolleiders en (team)leiders binnen de zorg en overheid worstelen met het houden van de juiste balans. Die zo betrokken en loyaal zijn dat ze ongemerkt alles zelf lijken te doen. Daarom besloot ik naast mijn teamcoachtrajecten ook 1 op 1 met leiders aan de slag te gaan om samen op zoek te gaan naar een lichtere manier van leidinggeven. Omdat ik het belangrijk vind dat leiders het verschil maken en tegelijkertijd voldoende kunnen genieten van quality-time met hun naasten. 

hi, ik ben claartje

laten we kennismaken!

Werkte o.a. voor:

veelgestelde vragen

Ik heb niet eens tijd voor mijn e-mail, hoe maak ik dan tijd voor coachsessies?
Ken je het boeddhistische advies over mediteren? Het luidt als volgt: ‘Mediteer 20 minuten per dag, behalve wanneer je geen tijd hebt. In dat geval: mediteer een uur.’ Precies hetzelfde geldt voor het coachtraject. Hoe minder tijd je ervoor hebt, hoe meer het je zal opleveren. Dus die tijdsinvestering verdien je dubbel en dwars terug.

Hoeveel tijd kost dit traject mij?
Naast de coachsessies kost dit traject je geen extra tijd. De opdrachten die ik je tijdens de coachsessies meegeef, zijn opdrachten die je tijd opleveren in plaats van tijd kosten. Verder werk ik niet met een werkboek o.i.d. en hoef je absoluut geen reflectieverslagen te schrijven.

We krijgen wel extra gelden maar ik weet niet of ik die mag gebruiken voor een leiderschapstraject?
Besef je wat het rimpeleffect is wanneer jij als leidinggevende voor meer impact, verbinding en flow zorgt. Denk aan een sterker team, minder uitval, betere resultaten, blije burgers/patiënten/ouders/kinderen/cliënten etc.

Heeft zo’n traject wel zin want ik heb toch geen invloed op de omstandigheden?
Absoluut want we gaan juist aan de slag met leiderschapsthema’s waardoor je leert waarop en op welke manier je wel invloed uit kunt oefenen waardoor je meer focus aanbrengt, meer impact maakt en tegelijkertijd meer overzicht ervaart. Dat je als leider vaak moet schakelen kan ik niet voor je wegnemen. Wel kan ik je coachen in hoe je dat een stuk gemakkelijker doet.

Waarom een pilot?
Dit leiderschapstraject heb ik nieuw ontwikkeld omdat ik tijdens mijn teamtrajecten merkte dat er naast een teamvraag vaak ook een leiderschapsvraag ligt. Ik heb dit traject in een pilot gegoten omdat ik oprecht wil uitvinden hoe het qua tijd en effectiviteit past naast mijn bestaande teamtrajecten.

Wat verwacht je van mij?
Naast de actieve deelname aan de coachsessies ontvang ik tijdens het traject graag jouw feedback zodat ik het goed kan doorontwikkelen.
Plan een koffie-call